ويزاي كاري كشور كانادا ويزاي كاري كشور كانادا .

ويزاي كاري كشور كانادا

مهاجرت و اخذ اقامت از طريق ويزاي توريستي

ويزاي توريستي يكي از متداول‌ترين و پرتقاضاترين انواع ويزا است كه به روش‌هاي مختلفي براي گردشگران صادر مي‌شود.

ويزا يا رواديد يكي از مهم‌ترين ملزومات هر سفر خارجي محسوب مي‌شود. در واقع، ويزا سندي است كه توسط نمايندگان قانوني دولت هر كشور مانند سفارت يا كنسولگري براي شهروندان ساير كشورها صادر مي‌شود و طبق آن درخواست اتباع خارجي براي ورود، عبور يا اقامت در كشور متبوع آن سفارت به تائيد رسيده است.

البته ويزا با توجه به هدف سفر و نيز روش صدور بسيار متنوع است؛ در اين رابطه، ويزاي توريستي (Tourist visa) يكي از رايج‌ترين و پرتقاضاترين انواع ويزا است و همانطور كه از نام آن پيدا است براي سفر كوتاه مدت در كشور مقصد صادر مي‌شود.

روش‌هاي صدور ويزاي توريستي 

  • مراجعه حضوري (مراجعه به سفارت) متداول‌ترين روش براي صدور ويزا در اقصي نقاط جهان است؛ به اين ترتيب كه متقاضي ابتدا درخواست خود را (حضوري، ثبت‌نام اينترنتي يا تماس تلفني) به سفارت يا كنسولگري ارائه مي‌دهد. سپس در وقت تعيين شده با در دست داشتن مدارك درخواستي به محل سفارت مراجعه كرده و ساير مراحل مانند تحويل مدارك، پرداخت هزينه صدور ويزا و... را انجام مي‌دهد. براي صدور ويزاي برخي از كشورها مانند كشورهاي عضو پيمان شينگن و كانادا، ارائه اطلاعات بيومتريك شامل انگشت‌نگاري و تصويربرداري، از مراحل الزامي صدور ويزا محسوب مي‌شود. البته تعدادي از سفارت‌ها به دليل تسهيل صدور ويزا و پيشگيري از اتلاف وقت، مراحل فني صدور ويزا مانند تعيين وقت، تحويل و عودت مدارك و جمع‌آوري اطلاعات بيومتريك را به كارگزار خدمات ويزا واگذار كرده‌اند.
  • ويزاي آنلاين (online visa) يا ويزاي الكترونيك روشي جديد محسوب مي‌شود كه دولت‌ها به منظور تسهيل صدور روند ويزا و در راستاي ترويج دولت الكترونيك (e-government) راه‌اندازي كرده‌اند. با اين روش نيازي به مراجعه حضوري به سفارت يا كنسولگري كشورها وجود ندارد و متقاضيان به‌راحتي مي‌توانند به‌صورت اينترنتي درخواست خود را به مراجع قانوني ارسال، هزينه ويزا را پرداخت و در نهايت ويزاي خود را دريافت كنند. كشورهاي استراليا، تركيه، نيوزلند، گرجستان و ايران از جمله كشورهايي هستند كه صدور ويزاي الكترونيك را اجرايي كرده‌اند.
  • ويزا در بدو ورود (visa on arrival) براي دريافت اين ويزا نيازي به تعيين وقت يا مراجعه حضوري به سفارت وجود ندارد و صرفا در زمان ورود به كشور مقصد ضمن پرداخت وجه (بعضي از كشورها نياز به يك سري مدارك نيز دارند) مهر يا برچسب ويزا در پاسپورت درج مي‌شود.
  • معاف از ويزا (visa free) كشورهاي معاف از ويزا كشورهايي هستند كه براي سفرهاي توريستي نيازي به دريافت ويزا وجود ندارد. براي مثال، سال‌ها قبل تفاهم‌نامه‌اي (در زمان آتاتورك و رضا‌خان) ميان دو كشور ايران و تركيه به امضا رسيده كه طبق آن شهروندان دو كشور براي ورود به خاك يكديگر نيازي به دريافت ويزا ندارند. همچنين، كشورهاي اروپايي تحت پيماني با همين نام، قوانين يكپارچه‌اي در راستاي فعاليت‌ها و مقررات مرزي و مسافرتي خود، وضع كرده‌اند كه طبق آن شهروندان كشورهاي عضو اين اتحاديه براي سفر و اقامت در اين مناطق، به اخذ مجوز ورود و رواديدي جامع و واحد موسوم به «ويزاي شينگن» (Schengen Visa) نياز ندارند.

جالب است بدانيد كه در سال ۱۹۸۵ شهر كوچكي به نام شينگن در لوكزامبورگ ميزبان سران پنج كشور اروپايي بود. در اين نشست اولين قدم براي تحقق روياي اروپاي بدون مرز برداشته شد و معاهده‌اي به امضا رسيد كه بعدها به معاهده شينگن مشهور شد. ده سال بعد معاهده شينگن با برداشته شدن نقاط كنترل مرزي بين هفت كشور عملياتي شد و تا امروز كه اين كشورهاي بدون مرز به ۲۶ تا رسيده، در حال گسترش است. در حقيقت، اين ۲۶ كشور مانند يك كشور واحد هستند و فقط يك مرز بيروني دارند.

اعتبار ويزاي توريستي

ويزاهاي توريستي از نوع ويزاي كوتاه مدت (موقت) محسوب مي‌شوند و به صورت يكبار ورود يا سينگل (Single visa) صادر مي‌شوند؛ به اين معني كه دارنده ويزا صرفا در طول مدت اعتبار ويزا مجاز به اقامت در كشور مقصد است. مدت اعتبار نيز براي كشورهاي مختلف متفاوت است؛ براي مثال، مدت قانوني اقامت با ويزاي توريستي در كشورهاي عضو شينگن مدت ۹۰ روز در بازه‌اي ۱۸۰ روزه، در امارات ۱۴ روز و... است. مهم‌ترين نكته در اين رابطه ترك كشور مقصد به هنگام پايان اعتبار ويزا است؛ زيرا اقامت حتي يك روز بيشتر از موعد مقرر غيرقانوني محسوب مي‌شود.

محدوديت‌هاي ويزاي توريستي

ويزاهاي توريستي محدود به گردش در كشور مقصد و در بعضي موارد ديدار از آشنايان و بستگان مي‌شوند و دارندگان اين ويزا مجاز به كار يا ادامه تحصيل در كشور مقصد نيستند.

 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ تير ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۵۲:۲۹ توسط:دانيال موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :